4 Nisan 2010 Pazar

DOMATES ÇORBASI



           MALZEMELER

4-5 adet domates (rendelenmiş)

1 çorba kaşığı domates salçası

3 çorba kaşığı un

Tereyağ, tuz, su

         YAPILIŞI


     Tencerede tereyağını eritip unu iyice kavuruyoruz.Domates rendesini  ve salçayı da katıp iyice karıştırıyoruz.Suyunu ve tuzunu katıp kaynayana kadar karıştırıyoruz.Burada dikkat etmemiz gereken suyunu çok fazla koymamalıyız.Çorbamız kaynayınca el blendırı ile pürüzsüz hale getirip hazırlıyoruz.
      İsteğe bağlı olarak nane katabilirsiniz.Kaşar peyniri rendesi ya da çıtır ekmekle servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Footer