17 Mayıs 2010 Pazartesi

ÇİLEK SOSU


     Mutlaka ama mutlaka deneyin.Tadı harika mı harika, yapılışı kolay mı kolay.Çileğin bol olduğu şu günlerde bu çilek sosundan yapıp dondurucuya atmanızı şiddetle tavsiye ederim.Soğuk kış günlerinde, dışarıda lapa lapa kar yağarken konuklarınıza çilek soslu tatlılar ikram etmek çok hoş olur herhalde.

   Ben denemek için yarım kilo çilekten sos hazırladım.Lezzet kontrolünden geçtikten sonra dondurucudaki yerini aldı.İki kilo çilek alıp biraz daha yapmayı düşünüyorum.

  İlerleyen günlerde bu sosu kullanabileceğiniz tatlı tarifleri de vereceğim. Bence beyaz kremalı tüm tatlılara yakışır.sizin damak tadınıza ve zevkinize kalmış aslında neyle isterseniz kullanabilirsiniz.İşte tarifi...


       MALZEMELER:


  Yarım kilo çilek


  1 çay bardağı toz şeker


      YAPILIŞI:

   Çilekleri yıkayıp derin bir kaba alıyoruz.Eğer çilekler büyükse iki üç parçaya ayırabilirsiniz.Üzerine şekeri döküp el blendırıyla çilekleri tamamen eziyoruz. İşte bu kadar pişirmek falan yok.Sosun kendinden koyu bir kıvamı oluyor.5 dakikada nefis sosumuz hazır.Şeker oranını isteğinize göre azaltıp arttırabilirsiniz.

    Hemen kullanacaksanız buzdolabına kaldırın. Daha sonra kullanacaksanız tek kullanımlık ayırıp dondurun.Birer su bardağı ölçüsünde ayırarak dondurabilirsiniz.İsterseniz plastik bardaklara koyun ya da benim gibi buzdolabı poşetleriyle dondurun. Kullanmadan 5-6 saat önce dondurucudan çıkarın.

    Herkese afiyet olsun... 

4 yorum:

Adsız dedi ki...

arkadaşım bloğunda senin kadar tatlı ve sıcak.hem çalışıp hemde bu kadar güzel tarifler yapabilmek her kadına nasip olmasa gerek.başarılar zeynep. özlem doğan

Gizemli Tatlar dedi ki...

Özlemciğim güzel düşüncelerin için teşekkür ederim.

Ebru dedi ki...

CANIM VERDİĞİN TARİFİ HEMEN YAPIP BUZLUĞUMA ATTIM. TADI HARİKA. SEN BİR TANESİN.

Gizemli Tatlar dedi ki...

Teşekkür ederim sen de bir tanesin.En kısa sürede bir blog kurup aramıza katılmanı bekliyorum.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Footer