14 Ağustos 2014 Perşembe

ÇİKOLATALI GÜLLER


    Herkese merhaba. Bu minik, çikolatalı güller şu sıralar Eskişehirli bayanlar arasında çok yaygın.Kabul günlerinin gözdesi diyebiliriz.Hemen hazırlayın ister kahvenin yanında ikram edin, isterseniz de tatlı krizlerinizde tüketin.Yapımı çok pratik olan bu tatlılar için öncelikle aşağıdaki kalıplardan edinmelisiniz. Kalıplar Eskişehir'de yok satıyor, özellikle güllü olanları çok zor buldum.


      MALZEMELER

 2 paket kakaolu baton kek

 100 ml krema

 1 paket çikolata (bitter veya sade)



        HAZIRLANIŞI

    Çikolatayı benmari usulü eritip kalıpların dibine birer tatlı kaşığı dökün, kalıbı hafifçe sallayın çikolata kalıbın her yerine yayılsın.

    Kekleri elinizle ufalayın, içine kremayı ekleyip iyice yoğurun.Bu aşamada isterseniz portakal kabuğu rendesi, ceviz, fındık vb. ekleyebilirsiniz.Küçük parçalar koparıp dibinde çikolata olan kalıpların üzerlerini doldurun.Bu sırada çikolatalar yanlardan hafif taşacaktır bu çok normal. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra kalıplardan çıkarın ve buzdolabında saklayın.
Bu ölçülerle bir güllü kalıp dolusu çıkıyor.Herkese afiyet olsun.

    NOT:Hazır kek kullanmak istemezseniz evde yaptığınız her türlü keki de kullanabilirsiniz.Kek miktarına göre kremayı azar azar ekleyip yumuşak bir kıvamda olmasına dikkat etmelisiniz.

1 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

harika bir görüntü canım.ellerine sağlık.sevgiler.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Footer