6 Ağustos 2014 Çarşamba

KURU MEYVELİ KEK



     Herkese merhaba...Bugünkü tarifim nefis bir kek. Hem çok lezzetli, hem de çok besleyici. Kekin her çeşidini seven ben, bu keki daha bir çok seviyorum ve denemenizi tavsiye ediyorum...
 
         MALZEMELER
 
    4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
 
   1 su bardağı + 1/4 su bardağı toz şeker
 
   3/4 su bardağı süt (oda sıcaklığında)
 
   3/4 su bardağı sıvı yağ
 
   2,5 su bardağı un
 
  1 paket kabartma tozu
 
  1 paket vanilya
 
  Yarım tatlı kaşığı tarçın
 
  1 su bardağı iri parçalanmış ceviz
 
  10 adet kuru incir
 
  10 adet kuru kayısı
 
  1 çay bardağı kuru üzüm
 
  1 adet portakal kabuğu( minik kare doğranmış)
 
         HAZIRLANIŞI
 
  Keki hazırlamaya başlamadan önce, kuru incir ve kayısıları ılık suda  yumuşayana kadar bekletin. Daha sonra kağıt havluda fazla suyunu alarak küp küp doğrayın. Kuru üzümleri de biraz suda bekletin.
 
     Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Süt ve sıvıyağı ekleyip biraz daha çırpın ardından un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını ekleyip çırpın. Son olarak kayısı, incir, üzüm, ceviz ve portakal kabuklarını ekleyip kaşıkla iyice karıştırın. Kek kalıbınıza döküp, önceden ısıtılmış fırında 175 derecede yaklaşık 50 dk. pişirin. Artık biliyorsunuz kesin sonuç için kürdan testi yapıyoruz. Herkese afiyet olsun.
    NOT: İsterseniz bu kuru meyvelere ek olarak antep fıstığı ve hurma da ekleyebilirsiniz.
    

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Footer