5 Ağustos 2014 Salı

SARIYER BÖREĞİ


 
 
    Herkese merhaba...Farklı bir börek denemek isterseniz buyrun tarife...
 
 
        MALZEMELER:
 
    3 adet yufka
 
    1,5 su bardağı yoğurt
 
    1 fincan sıvıyağ
 
      İÇ HARCI İÇİN:
 
  400 gr az yağlı kıyma
 
  2 adet orta boy soğan
 
  2 yemek kaşığı kuş üzümü
 
  2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
 
  1 tutam maydanoz
 
   sıvıyağ, tuz, karabiber
 
    ÜZERİ İÇİN:
 
  1 Yumurta sarısı
 
  2 yemek kaşığı yoğurt
 
     HAZIRLANIŞI
 
    Öncelikle böreğimizin iç harcını hazırlıyoruz. Bunun  için yemeklik doğranmış soğanları tavada biraz yağla kavurun, fıstıkları ekleyip  hafif rengi değişene kadar karıştırarak kavurmaya devam edin. Kıymayı ekleyip kavurun. Son olarak biraz suda beklettiğiniz kuş üzümlerini, tuz, karabiber ve ince doğranmış maydanozu katıp şöyle bir karıştırıp ocağınızı kapatın. İç harcı soğumaya bırakın.
 


        Böreğin sosu için yoğurt ve sıvıyağı karıştırın. Bir yufkayı tezgaha serin, yarısına yağlı yoğurt karışımından sürüp ikiye katlayın (yarım yufka olacak gibi), üzerine tekrar yağ yoğurt karışımından sürün.
 
     Kıymalı iç harcı üçe bölün. Yufkanın düz kenarına harcın bir kısmını yayıp çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapın. İlk resimde gördüğünüz gibi şekil verip yağlanmış fırın tepsisine alın. Kalan iki yufkayı da aynı şekilde sarıp tepsiye alın.
 
     Yumurta sarısı ve 2 yemek kaşığı yoğurdu karıştırıp böreğin üzerine sürün.170 derecede ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin.(Üzerine yoğurtlu karışım sürdüğümüz için yüksek ısıda pişirilmemesi gerekiyor. Herkese afiyet olsun...
   
     Tarif buradan alıntıdır.
 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Footer