23 Eylül 2014 Salı

BADEM ÇORBASI



 
    Herkese merhaba, havaların soğumaya başladığı şu günlerde değişik bir çorba yapmak istiyorsanız badem çorbasını mutlaka deneyin. Oldukça lezzetli olan bu çorbayı ben özellikle misafirlerim geldiğinde yapıyorum. İşte tarifi...


       MALZEMELER

  2 Yemek kaşığı un

  3 yemek kaşığı çekilmiş badem

  1 yemek kaşığı tereyağ

  1 su bardağı süt

  5 su bardağı sıcak su

  tuz

       ÜZERİ İÇİN

  1 yemek kaşığı tereyağ

  1 tatlı kaşığı pul biber

       HAZIRLANIŞI

   Tereyağını tencerede eritin, unu ekleyip sürekli karıştırarak, hafif pembeleşene kadar kavurun. Ardından çekilmiş bademi ekleyip biraz daha karıştırın. Sıcak suyu ekleyip çırpma teliyle hızlıca karıştırın, kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Kaynayınca ılık sütü (kesinlikle soğuk olmasın) ekleyip karıştırmaya devam edin. Bir taşım kaynatın, tuzunu da ekleyip ocağı kapatın.
 
    Küçük bir tavada tereyağı eritip pul biber katarak karıştırın. Çorbanın üzerine dökerek servis yapın. Afiyet olsun.
 
 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Footer