20 Eylül 2014 Cumartesi

ELMAS KURABİYE


 
   MALZEMELER
 
250 gr. tereyağı
 
1 çay bardağı pudra şekeri
 
1 adet yumurta
 
3 çorba kaşığı kakao
 
3 - 3,5 su bardağı un
 
1 paket kabartma tozu
 
1 tutam tuz
 
1 çay bardağı toz şeker
 
marmelat veya süt reçeli
 
 


    HAZIRLANIŞI
 
    Yumuşak tereyağı, pudra şekeri ve yumurtayı isterseniz mikserle isterseniz de elinizle yoğurarak iyice karıştırın.
 
     Kakao, un, kabartma tozu ve bir fiske tuzu ekleyip elinizle yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Unun hepsini birden eklemeyin, azar azar ekleyin, yaklaşık 3,5 su bardağı un yeterli oluyor.
 
     Hamurdan küçük parçalar kopartıp yuvarlayın, toz şekere bulayın, yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye kurabiyeleri dizin, ortalarına parmağınızla bastırarak çukur oluşturun.
 
     175 derecede yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Kurabiyeler soğuduktan sonra ortalarındaki çukurlara marmelat, süt reçeli yada erimiş çikolata sürün. Afiyet olsun.
 
  


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Footer